Rusia trimite „Gorșakov”-ul în Oceanul Atlantic VIDEO

scris astăzi, 18:26

Marina Rusă a anunțat că și-a trimis una dintre cele mai moderne nave de luptă, fregata „Amiral Gorșakov”, într-o călătorie lungă în Oceanul Atlantic, aceasta urmând să treacă apoi în Pacific și să ajungă în cele din urmă în Marea Mediterană, relatează Interfax și Reuters.

Ceremonia de intrare a navei în serviciul de luptă a avut loc miercuri sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, care a participat la festivități prin videoconferință, scrie Hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI LEGE Primăriile, obligate și ele să nu mai ceară copii legalizate sau copii după acte emise de administrație. Dosarul cu șină – interzis complet. Formulare electronice și xerox gratuit, în orice serviciu public

Comandantul navei, Igor Krohmal, a spus că fregata a finalizat un ciclu complet de pregătire înainte de călătorie.

„Nava a fost încărcată cu focoase pentru rachetele Zircon și Kalibr, echipamente de apărare aeriană, torpile și artilerie. Echipajul navei este pregătit să îndeplinească sarcinile serviciului de luptă”, a spus Krohmal la ceremonia difuzată în direct de postul TV Rossiya-24.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că fregata „Amiral Gorșakov” va pleca într-o călătorie lungă în Oceanul Atlantic și Indian, precum și în Marea Mediterană.

Rusia afirmă că fregata va fi folosită pentru „menținerea stabilității regionale”

Șoigu a subliniat că nava este capabilă să provoace lovituri puternice și devastatoare împotriva „inamicului de pe mare și de pe uscat”, adăugând că rachetele Zircon pot atinge viteze de până la Mach 9 și pot trece orice sistem de apărare aeriană cu rachete.

„Eforturile principale ale campaniei militare se vor concentra pe contracararea amenințărilor la adresa Rusiei, pe menținerea păcii și stabilității regionale împreună cu țările prietene”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on