Sameday a depășit 800 milioane de lei în 2022

Delivery Solutions (Sameday Courier), curier controlat de Dante International, administratorul eMAG, a încheiat anul 2022 cu un avans al afacerilor de 28%, la peste 800 milioane de lei, de la 601,4 milioane de lei în 2021. Avansul business-ului a fost susținut de creștere numărului de clienți în România și Ungaria și intrarea pe piața din Bulgaria. 

“Compania a depășit estimările de dezvoltare pentru 2022, majorînd portofoliul internațional prin accesarea piețelor din Ungaria și Bulgaria și prin extinderea rețelei easybox cu 58% față de anul precedent. Investițiile în tehnologie și soluțiile de ultimă generație folosite de Sameday au dus la creșterea numărului de colete cu 38% comparativ cu anul calendaristic anterior”, se arată într-un comunicat al companiei.

Extindere internațională

Sameday a trecut dincolo de granițe în 2020, atunci când a intrat pe piața din Ungaria. Anul trecut, compania și-a consolidat poziția în piața din Ungaria, prin furnizarea de servicii de curierat local clienților maghiari, cât și servicii de livrare cross-border.

Față de anul anterior, numărul de comenzi cu livrare la adresă sau în lockerele easybox de pe teritoriul țării vecine a avansat cu peste 280%. La finalul anului, rețeaua Sameday easybox de pe teritoriul Ungariei a atins un număr de 680 de lockere instalate în marile orașe.

CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție – TAROM se pregătește să-și vândă acțiunile la două companii

Bulgaria a fost următoarea țară vizată de Sameday, care din toamna lui 2022 a început să furnizeze servicii de livrare în lockerele Sameday easybox și livrare la adresă, atât național cât și cross-border. În doar trei luni de la lansare, în Bulgaria au fost instalate 135 de easybox-uri, care au găzduit peste 60.000 de colete. Până în aprilie 2023, Sameday își propune să aibă 250 easybox-uri active în Bulgaria.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on