„Samsarul deșeurilor” din Sectorul 5 scapă de pușcărie. Cât costa o plimbare cu camionul de gunoi prin centrul Capitalei – MOTIVARE

Vasilică Vătafu, un „șmecher” care a cerut 1,7 milioane de lei de la reprezentanții unor firme de salubritate din Sectorul 5 pentru ca mașinile de gunoi să nu fie amendate de Poliția Rutieră sau de Poliția Locală pentru că tranzitează centrul Capitalei, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Deși traficul de influență se pedepsește un închisoarea de la 2 la 7 ani, magistrații l-au „iertat” pe bărbat de pușcărie deoarece a făcut un denunț, a recunoscut faptele și a plătit prejudiciul.

Vasilică Vătafu a fost trimis în judecată pentru că în mai 2020 a pretins de la reprezentanții unor firme de salubritate sume de bani reprezentând un procent de 50% din taxa de tonaj datorată Primăriei Municipiului București de această asociere, aproximativ 1.782.800 lei.

El i-a lăsat să creadă – deși nu era adevărat – că are influență asupra unor funcționari din cadrul Poliției Rutiere și Poliției Locale, promițând că îi va determina pe polițiști să nu aplice amenzi autovehiculelor grele care transportau deșeuri preluate de la Primăria Sectorului 5, fără plata taxei de tonaj aferente.

Bucureștiul are anumite restricții de circulație legate de tonajul autovehiculelor, în Zona A, centrală, fiind permisă circulația mașinilor cu masa de până la 5 tone, iar în următoarea zonă, B, de până la 7,5 tone. Zonele sunt dispuse concentric, din mijlocul Capitalei către margini.

Camioanele de gunoi, „vămuite” cu 50 de euro / transport

Pentru a evita amenzile și pentru a putea circula „în voie” cu mașinile de gunoi prin oraș, reprezentanții societăților de salubritate au fost de acord, la un moment dat, să-i dea lui Vasilică Vătafu bani, pentru fiecare transport, negociind cu acesta suma de 50 de euro/camion.

Doar că Vasilică Vătafu n-avea nicio influență asupra polițiștilor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on