Șase tineri filmați când mergeau înghesuiți pe un scuter în Sibiu. Poliția nu poate să ia nicio măsură VIDEO

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 15:26

598 citiri

Șase tineri au fost filmați miercuri seara, pe 13 octombrie, în timp ce mergeau toți pe un singur scuter, pe o stradă din municipiul Sibiu.

Cei șase au încălcat mai multe reguli de circulație.

”Transportul mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut pentru vehicul se sancționează cu amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei. Evident, sunt mai multe aspecte de luat în calcul înainte de constatarea caracterului contravențional al faptei și vorbim aici despre faptele de natură penală cum ar fi conducerea fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și altele”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu pentru oradesibiu.ro.

Poliția nu poate lua măsuri

Polițiștii nu pot lua măsuri pentru că filmarea nu este făcută cu mijloace omologate.

”Menționăm faptul că, în conformitate cu articolul 109, aliniatele 1 și 2 din OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier ori cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic”, a explicat Elena Welter.

Citeste si:

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Lucian Blăguţiu, va propune Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă ca toate şcolile din municipiul Sibiu să treacă la cursuri…

Instanțele de judecată din Alba Iulia anulează multe din amenzile aplicate de polițiști pe motiv că agenții nu sunt în stare să scrie corect procesele verbale sau să interpreteze legea….

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on