Scandal major de corupție la Parlamentul European. Vicepreședintă reținută, Qatar, suspectat

Un total de 4 arestări și 16 percheziții au fost efectuate la Bruxelles în cadrul unei ample anchete anticorupție a parchetului federal, relatează publicația belgiană 7sur7. Fostul europarlamentar italian Pier-Antonio Panzeri și șeful Confederației Internaționale a Sindicatelor au fost reținuți.

Potrivit celor două media, este vorba despre fostul europarlamentar S&D, italianul Pier-Antonio Panzeri, secretarul general al Confederației Internaționale a Sindicatelor, Luca Visentini, precum și un director de ONG și un asistent parlamentar european. Toți acești suspecți sunt de naționalitate sau de origine italiană, arată G4Media.

CITEȘTE ȘI FOTO PSD îndeamnă românii “să cumpere românește” după episodul Schengen

Perchezițiile au fost efectuate în mai multe municipalități din Bruxelles și în zonele învecinate, inclusiv în Ixelles, Schaerbeek, Crainhem, Forest și orașul Bruxelles. Acestea au fost efectuate în cadrul unei anchete de amploare privind presupuse fapte de organizare criminală, corupție și spălare de bani, a declarat Parchetul federal.

„Perchezițiile de astăzi au permis anchetatorilor să rețină o sumă de aproximativ 600.000 de euro în numerar. De asemenea, au fost confiscate echipamente informatice și telefoane mobile. Aceste elemente vor fi analizate în cadrul investigațiilor”, a precizat procuratura federală.

Potrivit Le Soir, această sumă a fost descoperită la domiciliul lui Pier-Antonio Panzeri, un fost europarlamentar social-democrat.

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz – Anunț în plin scandal cu Viena pe Schengen

Anchetatorii anticorupție, care și-au început activitatea la jumătatea lunii iulie, „suspectează că o țară din Golf încearcă să influențeze deciziile economice și politice ale Parlamentului European prin plata unor sume de bani substanțiale sau prin oferirea de cadouri importante unor terțe părți cu o poziție politică sau strategică semnificativă în cadrul Parlamentului European”, a precizat parchetul federal în răspunsul său.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on