Scenariul valului Omicron în România. Medicul Laura Ghibu din Suedia: ”Vom vedea o îmbunătățire a situației pandemice doar din Aprilie – Mai”

Sambata, 01 Ianuarie 2022, ora 22:39

1569 citiri

Medicul român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, consideră că dacă între sărbătorile de iarnă și revenirea elevilor din vacanță nu va exista o perioadă cu mai puțină interacțiune umană, creșterea numărului de infectări din cauza Omicron va fi accelerată.

Doctorul Laura Ghibu spune că întârzierea luării măsurilor de prevenție va duce la o creștere a cazurilor chiar din prima lună a anului.

”Scenariul probabil în România anului 2022 în contextul pandemic ar fi următorul: din cauza întârzieri luării măsurilor de prevenție a răspândirii virusului și a implementării certificatului verde ca modalitate de acces la locul de muncă, vom avea o creștere masivă a cazurilor de îmbolnăvire cu COVID, începând deja din luna ianuarie. La acesta vor contribui și relaxările din perioada sărbătorilor de iarna precum și redeschiderea școlilor în data de 3 ianuarie.

Ar fi necesară o perioadă “buffer”, cu mai puțină interacțiune umană, între sărbătorile de iarna și redeschiderea scolilor, pentru ca numărul infecțiilor să crească mai lent și pentru ca sistemul sanitar să poată face față. Proiectul de lege care prevede introducerea certificatului verde după trei săptămâni de creștere a numărului de cazuri, se va dovedi a fi o decizie greșită în situația de față, în care varianta Omicron are o răspândire exponențială, fără precedent”, a scris Medicul Laura Ghibu pe pagina ei de Facebook.

”Când se va decide adoptarea certificatului verde va fi prea târziu pentru a controla pandemia”

Medicul mai este de părere că, ”în momentul în care se va decide adoptarea certificatului verde și trecerea la școala online, va fi prea târziu pentru a putea controla pandemia în mod eficient și numărul deceselor va crește semnificativ, mult mai mult decât în valurile trecute. Personalul medical va fi suprasolicitat iar persoanele care suferă de alte boli în afară de COVID vor fi extrem de negativ afectate de situația creată”.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on