Schema prin care Guvernul oferă Armatei stadionul din Ghencea pentru uz personal

Statul român a “reclădit” arena din Ghencea, utilizând aproape 100 de milioane de euro, bani publici. Teoretic, orice entitate sportivă poate închiria arena de fotbal, însă autoritățile au găsit chichițe legislative pentru ca acest lucru să nu se întâmple.Deși Stadionul Ghencea ar putea produce bani frumoși din închiriere, statul român “a uitat” să dea o Hotărâre de Guvern prin care s-au putea demara licitațiile publice la care ar putea participa orice entitate sportivă care ar dori să închirieze stadionul pentru organizarea evenimentelor sportive.

Într-un răspuns în exclusivitate pentru Newsweek România, Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” explică de ce în acest moment nu se poate închiria Stadionul “Steaua”, cunoscutca fiind “Templul din Ghencea”.

Întrebați ce condiții trebuie să îndeplinească o echipă de fotbal pentru a închiria stadionul Ghencea la capacitate maximă în vederea desfășurării unui meci de fotbal, reprezentanții CSA Steaua au răspuns: “În conformitate cu prevederile art.332-333 din OUG a Guvernului României nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, închirierea stadionului se poate face numai în baza unei Hotărâri de Guvern și a unei licitații publice – “Închirierea bunurilor proprietate publică a statului sau a utilităților administrativ-teritoriale se aprobă după caz prin Hotărâre a Guvernului, a Consiliului Județean, a consiliului General al Municipiului București sau al Consiliului Local”… Închirierea bunurilor proprietate publica a statului sau a unităților administrativ-teritoriale se face pe bază de licitație publică. La această dată nu există o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Mai mult, pe newsweek

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on