Schi – Apare o nouă pârtie de schi în România

scris astăzi, 18:16

Primăria comunei Deda (Mureș), situată la poalele Munților Călimani, a câștigat o finanțare de 78.000 euro pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal care va cuprinde toate cerințele unei stațiuni, inclusiv traseul viitoarei pârtii de schi, după ce comuna a obținut statul oficial de stațiune turistică de interes local, în urmă cu câteva zile.

„Ne-am dorit obținerea statutului de stațiune turistică de interes local pentru că toată întinderea comunei Deda este o zonă deosebit de frumoasă. Sunt obiective turistice vizitate de turiști din Ungaria, din Germania, din România și consider că Valea Mureșului trebuie pusă în valoare (…) Tot ceea ce presupune o stațiune va fi prevăzut prin PUZ-ul pentru care am obținut o finanțare de 78.000 de euro și am discutat posibilitatea realizării unei pârtii de schi. Am găsit două variante de realizare a acestei pârtii, una mergând pe Gălăoaia, care să coboare undeva spre comuna Răstolița, iar o alta, pe Valea Bistrei, mergând de la Scaunul Domnului – acest punct turistic unde vin foarte mulți turiști în perioada de vară și de iarnă – și coborând pe Valea Bistrei, pe Ștegea, cu o lungime de 1,3 kilometri, poate chiar un kilometru și jumătate”, a declarat presei primarul comunei Deda, Lucreția Cadar, scrie Agerpres

CITEȘTE ȘI Secțiune cu mari probleme a Autostrăzii Transilvania – relansată

Comuna Deda cuprinde satele Deda, Bistra Mureșului, Filea și Pietriș, este situată în la poalele Munților Călimani, în bazinul hidrografic al Mureșului Superior, la o altitudine între 500 m și 2000 m, la cel mai înalt punct se găsește pășunea Răchitiș.

La altitudinea de 1300 m, pe teritoriul administrativ al comunei se regăsește unul dintre cele mai vizitate obiective turistice naturale, Vârful Scaunul Domnului.

Lucreția Cadar a precizat că pentru dobândirea statului de stațiune turistică de interes local a fost nevoie de trei ani de demersuri susținute și că,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on