Scrisoarea-manifest care spulberă clasa politică: “Aceste paiațe diabolice și hulpave; calcă peste cadavrele neamului”

Alexandra Furnea, tânăra care a supraviețuit incendiului petrecut în 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv din București, a făcut o trecere în revistă a situației actuale din România.

Tânăra aduce în discuție atmosfera zilelor dinaintea comemorării tragediei care a îndoliat România. Spune că este asaltată în fiecare an de ziariști care vor să-i smulgă confesiuni menită să stârnească emoție și că tot zgomotul încetează imediat ce trece ziua de 30 octombrie.

Furia Alexandrei Furnea este că situația generală a României nu s-a îmbunătățit din 2015 până în prezent, în ciuda revoltei care promitea să transforme radical țara.

În plus, procesul legat de vinovățiile catastrofei de la Colectiv s-a transformat într-un simulacru în care “se amână pronunțarea unei sentințe, spre a menaja sensibilități politice”.

Tânăra mai observă și faptul că românii sunt tot mai divizați de o clasă politică formată din “paiațe diabolice și hulpave” care a contribuit la unison la distrugerea solidarității.

Redăm, mai jos, epistola Alexandrei Furnea:

“Este din nou octombrie și oamenii încep să-și amintească de Colectiv. Căsuța de mesaje se populează cu întrebări și propuneri venite din partea presei iar telefonul sună, afișând numere necunoscute în spatele cărora se ascund reporteri cu invitații la emisiuni TV. Unii caută drama. Vor mărturisiri sfâșietoare despre cum nu m-am făcut bine.

Despre cum încă doare. Alții așteaptă povești de succes sau show. Își doresc relatări rostite cu zâmbetul pe buze despre binele care învinge întotdeauna răul. Cei mai mulți au nevoie de un subiect actual care să umple niște rubrici și să bifeze tema de interes a sezonului, un subiect emoționant, ușor de transformat într-o armă în eternul război care se dă pentru sufletele românilor.

Un destin uman, cu toate complexitățile și nuanțele lui de gri,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on