Sebastian Burduja: Dosarul cu șină poate dispărea în 3-5 ani

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că dosarul cu șină va dispărea din România în 3-5 ani, acesta fiind un termen rezonabil, având în vedere că va fi implementat modelul deja aflat în vigoare în Republica Moldova.

Burduja a explicat că în România există o teamă de digitalizare, mai ales în rândul funcționarilor publici, chiar și în rândul angajaților de la Ministerul Digitalizării, dar a explicat că funcționarii publici își vor putea petrece timpul la muncă făcând lucruri mai importante decât fac în prezent.

CITEȘTE ȘI FOTO Fiul lui Kadîrov poartă un ceas de lux în valoare de 1,4 milioane de dolari

Sebastian Burduja a declarat, sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, că transformarea digitală a României a stat pe loc mulți ani.

”Este ceea ce românii întâmpină în fiecare zi, rezistența statului și rezistența la schimbare și o consecință a multor ani în care transformarea digitală a României a stat pe loc. Dosarul cu șină poate dispărea în 3-5 ani de zile de acum încolo, este termenul pe care l-am avansat și anterior. Transformarea digitală a unui stat durează cam 10 ani, 8-10 ani de zile, de la Republica Moldova la Estonia sau alte state care au reușit acest proces le-a luat 10 ani de zile. Republica Moldova este la ani lumină în fața noastră, asta este realitatea. Au peste 200 de servicii publice online pe care cetățenii le pot accesa. Și vicepremierul Iurie Țurcanu ne dă o mână de ajutor, este omul care a condus această transformare digitală, nu ca vicepremier, ci din diverse roluri, în ultimii 10 ani de zile, în Republica Moldova. Practic, frații noștri de peste Prut ne dau aceste soluții pe care le-au dezvoltat cu o finanțare de la Banca Mondială și de aceea vreau să scurtăm drumul,

 » Aflați mai multe informații aici.