Sebastian Ghiță, imposibil de găsit chiar și în procesul unde este ”vătămat”. Fugarul notoriu ar trebui să apară la ultimul cuvânt

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 03:18

451 citiri

Fostul deputat, Sebastian Ghiță, fugit din țară în ajunul Crăciunului din 2016, nu mai este de găsit. Instanța care judecă dosarul în care Ghiță este parte vătămată nu reușește să stabilească o legătură cu acesta pentru a-i oferi ultimul cuvânt înainte de sentință.

Este vorba despre cauza în care foștii procurori Lucian Onea și Mircea Negulescu (zis „Portocală”) sunt judecați pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă, iar Sebastian Ghiță este victimă în dosar. Procesul a ajuns la final, iar procedural, toate părțile implicate au dreptul la ultimul cuvânt înainte ca instanța să dea verdictul.

Dosarul se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție din iulie 2019, iar pe parcursul cercetării judecătorești Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat prin videoconferință sau prin altă modalitate, deși autoritățile din România au avut nenumărate încercări în acest sens.

Potrivit unor surse, Ghiță ar fi depus la dosarul cauzei, prin intermediul avocatului său, un înscris autentificat la un notar în Serbia, în care înștiințează instanța că nu dorește să dea declarații, invocând faptul că nu știe nimic în plus față de ce a fost prezentat public.

La termenul din 18 noiembrie 2022, instanța a fost nevoită să amâne din nou cauza pentru că autoritățile judiciare române nu au putut lua legătura cu omologii lor din Serbia în vederea stabilirii unei legături cu ”vătămatul” Sebastian Ghiță. Cum procedura trebuie respectată pentru ca dosarul să poată fi închis printr-o sentință, urmează epuizarea și celorlalte soluții: audierea prin intermediul unui magistrat de legătură care să încerce să intre în contact cumva cu Sebastian Ghiță, în Serbia sau audierea prin intermediul WhatsApp.

ÎCCJ a stabilit un nou termen în acest dosar pentru 29 noiembrie 2022,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on