Secretar de stat în Ministerul Transporturilor laudă 2022, anul prăbușirii Blue Air FOTO: Am reușit să facem din 2022 anul relansării și al oportunităților pentru sectorul aerian

scris astăzi, 21:34

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu consideră că anul 2022 a fost unul al ”relansării și al oportunităților pentru sectorul aerian”. ”Într-un singur an, am reușit o creștere în forță de aproape 62% față de întreaga perioadă 2016-2021”, afirmă oficialul guvernamental.

Anul 2022 a fost marcat de oprirea activității operatorului românesc Blue Air, statul fiind obligat să preia compania aeriană low-cost.

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE TABEL Scumpire considerabilă a carburanților de Anul Nou

”Am reușit să facem din 2022 anul relansării și al oportunităților pentru sectorul aerian. Odată cu revenirea din șocul provocat de pandemia de COVID-19, am identificat noi oportunități de dezvoltare a acestui domeniu vital al transporturilor, prin investiții susținute. Într-un singur an, am reușit o creștere în forță de aproape 62% față de întreaga perioadă 2016-2021! Comparativ cu intervalul 2012-2016, când au fost semnate 21 de contracte în valoare totală de 1,79 miliarde de lei, doar anul trecut am atins o adevărată performanță investițională: semnarea a 26 de contracte, în valoare de 2,89 miliarde de lei”, a afirmat Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

CITEȘTE ȘI Fostul ministru al Dezvoltării în Guvernul Orban, Ion Ștefan, a fost rănit într-un accident pe DN2

El a adăugat că s-a reușit ”ceea ce puțini credeau că se poate face în transporturi”, iar acest ritm alert va continua, astfel încât să fie utilizate la maximum fondurile europene destinate sectorului aerian.

Afla mai multe despre
transport
blue air  » Aflați mai multe informații aici.