Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin: China şi Rusia au un rol ”destabilizator” în Africa ⋆ Universul.net

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin i-a avertizat marţi pe liderii africani cu privire la rolul „destabilizator” al Chinei şi Rusiei în Africa, la un summit la Washington, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Când vine vorba de China, se constată că îşi extind amprenta pe continent în fiecare zi (…) şi nu întotdeauna în mod transparent în ceea ce priveşte ceea ce fac şi care ar putea avea un efect destabilizator dacă nu este deja este cazul”, în timp ce Rusia „trimite arme ieftine şi mercenari”, a declarat Lloyd Austin la un forum la care au participat mai mulţi preşedinţi africani.

„Combinaţia acestor activităţi ale acestor două ţări, cred că merită să avem grijă. Şi este clar că influenţa lor ar putea fi destabilizatoare”, a continuat şeful Pentagonului care s-a adresat în cadrul unui forum privind securitatea pe contintent în prima zi a unui summit de trei zile dintre SUA şi Africa la Washington.

Aproape 50 de lideri africani participă la acest summit, al doilea de acest gen după cel organizat în 2014 sub preşedinţia lui Barack Obama.

 » Aflați mai multe informații aici.