Siguranţă la plăţi online. Georgescu, DGAF: Platformele pentru plata online cu cardul, riscuri minime sau deloc

Teodor Georgescu, directorul DGAF – ANAF, a vorbit despre siguranța plăților online și despre responsabilitățile pe care trebuie să le îndeplinească un comerciant din acest mediu, în cadrul dezbaterii organizate cu ocazia Zilei Comerţului Electronic. 

Teodor Georgescu, directorul general al DGAF – ANAF, a vorbit în cadrul unei conferințe despre comerțul online despre siguranța achizițiilor de pe internet și modalitățile de plată care oferă siguranță cumpărătorilor. Întrebat despre recomandările oferite pentru comercianți, Georgescu a menționat faptul că aceștia ar trebui să urmeze o serie de pași care să îi aducă în legalitate. 

Comercianții și cumpărătorii, responsabilități de fiecare parte

„În primul rând să se înregistreze din punct de vedere fiscal și să fiscalizeze toate tranzacțiile efectuate. Pe de altă parte îi îndemnăm să respecte prevederile legii 365/2002, privind comerțul electronic și aici mă refer ca în interiorul paginii web să fie menționate numele sau denumirea furnizorului, domiciliul, numărul de înmatriculare la registrul comerțului, tarifele aferente serviciilor oferite, includerea sau neincluderea în preț a acestor cheltuieli de livrare.

Totodată vreau să îndemn comercianții online să colaboreze doar cu operatorii autorizați, să își cunoască foarte bine partenerii de afaceri în ceea ce privește serviciile oferite și nu în ultimă instanță să implementeze pe platformele de vânzare sisteme de plată electronice care să permită consumatorilor plata cu cardul online, mai ales implementării tuturor sistemelor de securitate în domeniul plăților electronice. Din punctul nostru de vedere nu există niciun risc sau riscurile sunt minime. 

Pentru consumatori aș avea niște recomandări de făcut. Să se asigure că primesc documente fiscale pentru toate tranzacțiile și toate achizițiile efectuate în mediul online. Aceste documente de achiziție să nu uite că îi oferă dovada calității și posibilitatea de apărare pe linia protecției consumatorului, deci certifică calitatea”, a explicat Teodor Georgescu. 

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on