Sindicatele din industria alimentară fac apel la boicotarea companiilor cu acționariat austriac

Ca urmare a refuzului total nejustificat al Austriei de a accepta intrarea României în spațiul Schengen, Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentara-SINDALIMENTA, a hotărât în ședința Consiliului Național, care a avut loc în perioada 08-10 decembrie, închiderea contului bancar de la BCR, bancă cu acționariat austriac.

De asemenea, conducerea SINDALIMENTA recomandă membrilor federației să evite achiziția de produse ale societăților austriece, să nu mai alimenteze cu carburant de la benzinăriile OMV și să-și închidă  conturilor bancare deținute la băncile pe care această țară le are în România, mai arată comuncatul de presă al Federației, scrie News.ro.

„Decizia Austriei de a bloca accesul României în Spațiul Schengen este o sfidare inacceptabilă la adresa României și românilor. Vorbim despre Austria, o țară ale cărei companii câștigă în România sute de milioane de euro anual, dar care a refuzat permanent să ălătească corect cea ce exploatează aici. Vorbim despre compania OMV Petrom care a făcut permanent presiuni și jocuri de culise inacceptabile pentru o țară care se pretinde campioana democrației, de a nu fi majorate redevențele petroliere. Așa cum s-a învățat, vrea in continuare să exploateze pe nimic resursele de petrol și gaze ale României”, precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI Cele mai importante bănci cu capital austriac din România au dat statul în judecată. BCR s-a dus și la CEDO

Totodată, sursa menționată precizează că „oficialii austrieci continuă, acum, jocul grotesc al democrației simulate pe care îl practică nu de azi de ieri, dacă ne gândim la firele nevăzute ale meschinăriei politico-financiară internaționale care se îmbină din totdeauna la Viena”.

„Se arată surprinși de boicotul declanșat de români la adresa companiilor cu capital austriac și afirmă sfidători că problemele economice nu trebuie legate de cele de securitate. Asta demonstrează încă odată disprețul cu care privesc România și pe români care pentru Guvernul austriac sunt doar o sursa de profituri imense,

 » Aflați mai multe informații aici.