Sisteme de recunoaștere facială în intersecțiile din București. Trecerea pe roșu, lipsa centurii sau vorbitul la telefon, printre abaterile detectate

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 14:59

275 citiri

Numeroase intersecții din București sunt locuri unde au loc accidente frecvent FOTO Unsplash

În cele mai problematice intersecții din București vor fi instalate sisteme de recunoaștere facială pentru a depista șoferii care trec pe roșu, nu poartă centura de siguranță sau vorbesc la telefon.

Este vorba despre o colaborare între poliţie si Primăria Capitalei. Administraţia străzilor va colecta aceste date şi le va trimite poliţiştilor pentru a-i sancţiona pe soferii care se abat de la regulile rutiere. Zonele vizate, 19 la număr, sunt considerate a fi cele mai periculoase intersecţii din Bucureşti. Printre acestea se numără DNCB cu Şoseaua Berceni, cu Prelungirea Ghencea sau cu Bulevardul Iuliu Maniu, potrivit Observator.

Camerele vor putea detecta dacă maşina a trecut sau nu pe culoarea roşie a semaforului, numărul de înmatriculare, faţa şoferului şi a pasagerului, dar şi dacă şoferul purta centura de siguranţă.

Citește și:

Meteorologii anunţă că, de Ziua Naţională, la Bucureşti vor fi precipitaţii mixte: ploi şi, temporar, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei….

Un șofer a lăsat mașina parcată chiar pe liniile de tramvai care circulă între Nordul și Estul Capitalei, astfel că a reușit să blocheze complet mersul acestora și s-a ales cu dosar…

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro


 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on