Siveco pierde definitiv în dosarul cu acuzații de trucare a unei licitații

Siveco România a pierdut definitiv procesul prin care a contestat o amendă de 5,88 milioane de lei, aplicată companiei de Consiliul Concurenței în iulie 2017. Sancțiunea a fost motivată de trucarea, alături de Intrarom, a unei proceduri de achiziție publică organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în 2008, în vederea atribuirii acordului-cadru pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic.

Într-o primă fază, în decembrie 2017, Siveco România a contestat sancțiunea la Curtea de Apel București, cererea fiind respinsă de magistrați în iulie 2018, cu posibilitate de recurs.

Compania a mers mai departe cu dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție, cererea de recurs fiind respinsă acum definitiv și irevocabil.

Amenda din iulie 2017 a fost prilej de dispută pentru un nou contract APIA, cu reclamații care au ajuns la ANI și despre care Profit.ro a relatat AICI.

CITEȘTE ȘI Un startup care ajută dezvoltatorii de jocuri mobile să-și monetizeze aplicațiile a strâns 50 de milioane de dolari

Intrarom a fost amendată cu 2.125.796,48 lei, iar Siveco România, cu 5.883.899,07 lei, potrivit informațiilor date publicității în iulie 2017 de Consiliul Concurenței.

Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12 milioane de euro, fără TVA.

Investigația Concurenței a fost declanșată pe baza unor informații furnizate de Curtea de Conturi.

“În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a obținut dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanți la licitație, fără însă a concura în mod real cu Siveco România”, se arată într-un comunicat din 27 iulie 2017.

În cadrul procedurilor de achiziție publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câștiga în condiții normale de concurență,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on