Smartphone – Trei sferturi din locuitorii globului cu vârsta de peste 10 ani au un telefon mobil

scris astăzi, 22:00

Aproape trei sferturi din locuitorii globului cu vârsta de peste 10 ani avea în 2022 un telefon mobil însă aproape o treime din populația mondială este în continuare neconectată la Internet, a anunțat Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), transmite AFP.

“Telefoanele mobile sunt cea mai folosită cale pentru utilizarea Internetului iar rata de deținere a unui telefon mobil servește drept indicator al disponibilității și accesului la Internet”, scrie ITU în raportul său anual cu privire la conectivitatea mondială, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Vodafone scumpește în România tariful la telefon, pentru clienții cărora nu le-a fost majorat costul în septembrie

Cu toate acestea, nu toți proprietarii de telefoane mobile au acces la Internet, în special în țările cu venituri mici unde Internetul în bandă largă rămâne deseori mult prea scump. Potrivit cifrelor colectate de ITU, în țările bogate rata de penetrare a telefoniei mobile este de 95% în timp ce în țările defavorizate rata de penetrare scade la 49%.

Accesul la Internet progresează mai puțin rapid, după saltul înregistrat în timpul pandemiei de Covid și izolările care au fost introduse atunci, care au forțat sute de milioane de persoane să lucreze și să studieze online.

În prezent se estimează că 5,3 miliarde de persoane, adică 66% din populația mondială, utilizează Internetul. Cvasi-totalitatea celor care nu sunt conectați la Internet sunt în țările cele mai sărace.

“Accesul la Internet crește dar nu suficient de rapid și de egal la nivel mondial pe cât ar fi nevoie”, a declarat noul secretar general al ITU, Doreen Bogdan-Martin.

Un indicator de referință cu privire la accesul la Internet este prețul mediu al serviciilor de internet mobil în bandă largă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on