Șofer băut, încătușat și dus la secție. Bărbatul nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi a lovit două mașini, în Pitești

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 18:41

334 citiri

Un şofer beat, care conducea haotic pe străzile municipiului Piteşti, a fost prins de poliţişti duminică, 4 decembrie, după ce a fost blocat în trafic şi după ce a lovit două autoturisme.

”Un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, care se afla în patrulare pe strada Plopilor, a observat un autoturism ce se deplasa haotic şi care a lovit un autoturism parcat, motiv pentru care a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului autoturismului. Acesta nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea către bulevardul Nicolae Bălcescu, ulterior pe strada Gârlei, unde a lovit un alt autoturism, ce se afla în mers, fără a provoca victime. Cu toate acestea, bărbatul nu a oprit, fiind blocat de poliţişti, după câteva sute de metri”, informează Poliţia judeţeană Argeş.

Poliţiştii care au reuşit să-l oprească pe şofer au constatat că acesta era foarte agitat, motiv pentru care l-au încătuşat pentru a-l duce la audieri. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era de asemenea beat, alcoolemia indicată de etilotest indicând peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, limită de la care se deschide dosar penal.

Şoferul a refuzat recoltarea de sânge din care să se stabilească cu exactitate nivelul alcoolemiei.

”În cauză, va fi întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, urmând ca, în funcţie de probatoriul administrat, să se ia măsurile legale în consecinţă”, mai precizează poliţiştii.

Citește și:

Ministerul Energiei a răspuns duminică, 4 decembrie, criticilor USR şi ale PSD privind introducerea ”taxei pe soare”.
Instituţia precizează că posibilitatea introducerii unei taxe este…

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on