Șoferi ATENȚIE – Un sistem digital, cu peste o mie de radare, va urmări încălcarea regulilor de circulație DECIZIE

Parlamentul a adoptat, prin vot final, proiectul de lege care instituie sistemul integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România, denumit e-SIGUR. Acest sistem va crea semnalări privind posibila încălcare a normelor de circulație pe drumurile publice sau posibila prezență în trafic a unor vehicule supuse confiscării, căutate potrivit legii, sau care pot fi utilizate ca probă într-o procedură judiciară. Decizia privind aplicarea unei sancțiuni contravenționale nu se va lua automat de către e-SIGUR, ci va fi rezultatul unei procesări de către un polițist rutier, iar procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției, constatate cu ajutorul e-SIGUR, va fi întocmit în format electronic, sub semnătură electronică calificată.

Proiectul de lege privind instituirea sistemului a fost adoptat de Guvern la finele lunii trecute, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că este vorba de ”1.000 de sisteme de verificare a vitezei, 300 de radare mobile și 500 de camere de luat vederi care vor face parte dintr-un sistem integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România”.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DECIZIE Bacșișul – legiferat și fiscalizat. Cum vei plăti la restaurant și cum le vei putea “mulțumi” chelnerilor

Cinform proiectului pregătit, e-SIGUR este un ansamblu de sisteme informatice, infrastructură de comunicații, elemente de interconectare și interoperabilitate cu alte sisteme informatice, platforme hardware și software pentru stocare, procesare automată, procesare manuală, preluare, afișare și transmitere de date, mijloace tehnice certificate sau omologate și verificate metrologic și capabilități și/sau servicii de imprimare masivă și comunicare a documentelor. e-SIGUR va fi parte integrantă a centrelor de management al traficului pe drumurile de interes național, administrate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR).

Sistemul va putea emite semnalări care vizează:

a) limita maximă admisă de viteză pentru categoria de vehicul pe un anumit sector de drum;

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on