SONDAJ | Aproape jumătate dintre români consideră că Armata are capacitatea de a apăra ţara ⋆ Universul.net

Un sondaj INSCOP Research arată că aproape jumătate dintre români consideră că Armata Română are capacitatea de a apăra România, iar unul din trei români susţine că în caz de criză naţională conducerea ţării va lua deciziile corecte. De asemenea, 65% dintre cei chestionaţi declară că se tem de extinderea în România a războiului pe care Rusia îl duce în Ucraina, 59% sunt îngrijoraţi de situaţia economică a familiei proprii: 59%, iar 33% de pericolul COVID la adresa sănătăţii. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.500 de persoane, transmite News.ro.

INSCOP Research a anunţat că a realizat la comanda Universităţii din Bucureşti primul sondaj efectuat in România privind rezilienţa naţională.

38% dintre cei intervievaţi consideră că localitatea lor este pregătită pentru situaţii de urgenţă şi de criză

Sondajul a precizat că 38% dintre respondenţi sunt de acord total sau parţial cu afirmaţia ”Localitatea mea este pregătită pentru situaţii de urgenţă şi de criză”, în timp ce 25% nu sunt nici de acord, nici în dezacord, iar 32,9%% sunt în dezacord parţial sau total. Nu ştiu sau nu răspund la această întrebare 4,1% din total eşantion.

Analiza socio-demografică menţionează că tind să fie de acord cu afirmaţia dată într-o măsură mai mare decât restul populaţiei mai ales: persoanele cu un venit mai ridicat (care reuşesc să aibă tot ce trebuie fără să se restrângă de la ceva), salariaţii la stat, locuitorii din urbanul mediu şi mic, respectiv regiunile Vest şi Sud-Est. Îşi exprimă dezacordul cu afirmaţia dată mai ales persoanele cu un venit mai redus, locuitorii din Bucureşti şi din urbanul mare şi foarte mare, întreprinzătorii/liber profesioniştii.

Aproximativ 45% dintre participanţii la sondaj consideră că Armata Română are capacitatea de a apăra România, în timp ce 27% sunt de părerea contrarie

Sunt de acord total sau parţial cu afirmaţia ”Armata Română are capacitatea de a apăra România” 45,6% dintre cei intervievaţi.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on