Sondaj Avangarde: PSD în uşoară scădere, PNL creşte un pic

La o lună de la intrarea la guvernare, PSD se menţine pe primul loc în intenţia de vot a românilor, însă este în uşoară scădere faţă de luna trecută. PNL creşte uşor, iar luna decembrie găseşte AUR la cel mai mare scor din ultimul an. Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la cererea PSD în decembrie, social democraţii sunt creditaţi cu 39% în intenţia de vot, faţă de 40% în urmă cu o lună. PNL a crescut un procent, de la 17% la 18%.

Pe locul trei în opţiunile respondenţilor este AUR, cu 17%, în creştere cu două procente faţă de noiembrie. De altfel, este cea mai mare cotă electorală pentru AUR care a început anul cu 16% şi a fluctuat în periada februarie-noiembrie între 14% şi 15%. USR a scăzut la 10% potrivit datelor Avangarde, acesta fiind cel mai mic procent din acest an.

UDMR se menţine la 5 %. Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 15-23 decembrie, pe un eşantion de 907 subiecţi, prin metoda Door-to-Door (Teren), iar marja de eroare este de 3,1% pentru un nivel de încredere de 95%.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on