Șpaga primită de un medic de la pacienți, vândută la licitație. Pachete de țigări și cafea, dar și peste o sută de sticle de băuturi fine

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 21:15

1353 citiri

Judecătorii Tribunalului din Neamț au decis că mita primită de unul dintre medicii Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, inculpat într-un dosar de corupție, să fie valorificată de către autorități.

Vorbim de aproape 200 de pachete de cafea, 130 pachete de țigări și 130 de sticle de tărie (whisky, coniac, lichior, gin), ridicate cu ocazia perchezițiilor de la locuința medicului inculpat în dosar și depuse în camera de corpuri delicte a IPJ Neamț.

Este vorba despre un dosar din anul 2019, când cinci medici au fost reținuți pentru fapte de corupție, respectiv mită în formă continuată.

În data de 5 martie 2019, Direcția Generală Anticorupție a efectuat 7 percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț şi au pus în executare 5 mandate de aducere pentru tot atâtea persoane suspectate de săvârșirea unor fapte de corupție.

Polițiștii de la judiciar din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ s-au sesizat din oficiu după ce au aflat că medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie au probleme cu legea în legătură cu îndeplinirea actului medical.

Ei au făcut atunci mai multe percheziții și au identificat și ridicat înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.

La percheziţiile de la locul de muncă şi de la domiciliile medicilor au fost ridicate importante sume de bani. De la unul din ortopezi au fost indisponibilizaţi vreo 60.000 de lei, iar de la altul peste 480.000 de lei, 18.000 de euro, dolari americani şi lire sterline.

La momentul respectiv, Constantin Nanu, Florică Guțu, Grigore Berea, Ghenadie Bucătaru și Gheorghe Borș, toți medici specialiști, au fost reținuți sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on