Spare – Cartea de memorii a prințului Harry a spart recordul în doar 24 ore

scris ieri, 18:51

Cartea de memorii a prințului Harry s-a vândut în 1.430.000 de exemplare în prima zi în Statele Unite, Canada și Marea Britanie, potrivit editorului Penguin Random House (PRH).

“Spare/ Rezervă” a devenit cea mai rapid vândută carte de nonficțiune din Marea Britanie, după ce 400.000 de exemplare au fost vândute marți doar în această țară, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom – ANAF, nu este exclus un litigiu

După ce a vândut peste un milion de exemplare în limba engleză în întreaga lume, PRH a confirmat că a vândut mai multe exemplare în prima zi decât orice altă carte de non-ficțiune a editurii. Recordul anterior a fost deținut de “A Promised Land” de Barack Obama, care a fost vândută în peste 887.000 de exemplare în SUA și Canada în noiembrie 2020.

“Spare”, prima carte de memorii a ducelui de Sussex, a atras atenția presei în săptămâna premergătoare publicării sale, după ce au apărut dezvăluiri din carte. Povești despre cum Harry și fratele său, Prințul William, s-au bătut, relatate pentru prima dată în The Guardian, despre cum cei doi frați și-au rugat tatăl să nu se căsătorească cu Camilla au provocat o creștere a interesului pentru carte.

“Spare” a fost numărul 1 în topul celor mai vândute cărți pe Amazon, clasament bazat doar pe precomenzi.

Gina Centrello, președinte și editor al grupului Random House, consideră că succesul cărții se datorează faptului că este „povestea cuiva pe care credeam că îl cunoaștem deja,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on