Spectacole cu tematică de Crăciun, pe scena Operei Naționale București ⋆ Universul.net

Spectacolele „Şcoala lui Moş Crăciun”, „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Crăciunul copiilor” şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski sunt programate la Opera Naţională Bucureşti, în a treia săptămână a lunii decembrie, anunță News.ro.

Marţi, 13 decembrie, ora 11:00, se joacă spectacolul „Şcoala lui Moş Crăciun” susţinut de către Clubul Micul Prinţ la Opera Naţională Bucureşti. În casă miroase a mere coapte şi a scorţişoară, oamenii se pregătesc să împodobească brazii, copiii sunt cuminţi în aşteptarea Moşului. Este luna decembrie şi Moş Crăciun se pregateşte pentru cea mai frumoasă perioadă a anului, aceea în care darurile sunt marile bucurii şi fiecare copil aşteaptă cu nerăbdare surprizele din ziua Crăciunului. Dar ce se întamplă atunci, când după un an întreg de aşteptare nu ajung cadouri în toate casele? Grijile încep să apară, listele de cadouri sunt lungi, copiii sunt din toată lumea şi Moşul are nevoie de ajutoare. În întâmpinarea lui apare Şcoala lui Moş Crăciun, prima scoala care pregăteşte totul, ca să nu le lipsească nimic celor mici. Spiriduşi, Crăciunei, Crăciuniţe, Reni, Acadele, Bombonele, Globuri şi Luminiţe, toţi se unesc pentru cel mai frumos vis, un Crăciun perfect şi magic.

Vineri, 16 decembrie, ora 18:30, publicul va vedea spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia şi coregrafia Oleg Danovski, adaptarea şi punerea în scenă Oleg Danovski Jr. Legenda despre prinţese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, rămâne şi în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterităţii.

Sâmbătă, 17 decembrie, ora 18:30, are loc spectacolul cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, regia Paul Curran. O poveste de dragoste născută în saloanele înaltei societăţi parisiene,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on