Spitale – INFOGRAFIC Sistemul medical din România, indicat ca mult mai rău ca în Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru. cele mai valoroase proiecte

scris ieri, 19:00

România este la coada clasamentului în ceea ce privește sistemul medical, potrivit Euro Health Consumer Index (EHCI), fiind pe locul 34, cu un sistem medical mult mai rău decât în țări precum Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru. 

România alocă doar 4% din PIB către sectorul medical, valoare care se identifică drept cea mai redusă din UE. De asemenea, autoritățile sunt cele care controlează mare parte din instituțiile medicale care sunt, de cele mai multe ori, mult prea vechi și se confruntă cu o lipsă acută de resurse financiare.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

În ce an au fost construite spitalele din România

Pe baza celor mai recente date publicate de un portal de specialitate din străinătate, mare parte din spitalele din România au fost construite înainte de 1990.

De asemenea, în anul 2020, au furnizat servicii de internare continuă sau atât servicii de internare continuă, cât și de zi un număr de 535 spitale și unități asimilate spitalelor, mai mult cu doar 3 unități față de anul precedent, iar un număr de 150 unități asimilate spitalelor au furnizat numai servicii de internare de zi, mai puțin cu 11 unități față de anul 2019, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Cum a evoluat sectorul medical la nivel de șantiere în 2021

Potrivit datelor analizate de VICTA.ro, în 2021 au fost identificate 741 proiecte din domeniul Medical&Științific la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 4,19 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 21 miliarde RON. În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Iași, cu un total de 56 proiecte.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on