SRI anunţă că cele două plicuri primite de personalul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti nu conţineau materiale explozive sau substanţe periculoase

SRI anunţă, miercuri seară, că a finalizat analizarea celor două plicuri primite de către personalul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti şi s-a constatat că acestea nu conţineau materiale explozive sau substanţe periculoase.”În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conţinut de interes pirotehnic şi nici alte substanţe periculoase. Menţionăm că analizele specifice au arătat că plicurile conţin fragmente de ţesuturi organice”, a transmis, miercuri seară, SRI.  

Sursa citată a precizat că, pentru stabilirea provenienţei ţesuturilor este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua alte instituţii ale statului.  

”Pe componenta prevăzută de atribuţiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, a mai transmis SRI.  

Două plicuri considerate suspecte au fost primite, marţi, de personalul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, acestea fiind ridicate de către experţii SRI pentru verificări.  

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că 31 de misiuni ucrainene din 15 ţări au primit astfel de pachete în ceea ce el a numit o ”campanie de teroare împotriva diplomaţilor ucraineni”. 

Scrisorile-capcană trimise ambasadelor ucrainene din Europa purtau adresa reprezentanţei auto Tesla din Germania şi majoritatea au fost expediate din oficiile poştale fără supraveghere video, a precizat Kuleba.  

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on