SUA: Autoritățile de reglementare avertizează băncile cu privire la riscurile criptomonedelor

scris ieri, 22:17

Banca centrală a SUA (Fed) și două autorități de reglementare americane au avertizat marți industria bancară americană cu privire la riscurile asociate cu activitatea în domeniul criptomonedelor, la aproape două luni de la prăbușirea gigantului FTX, potrivit AFP.

Pentru băncile comerciale, activitatea cu criptomonede este “cel mai probabil incompatibilă cu practicile bancare sigure și solide”, au declarat într-o declarație comună Fed, agenția federală responsabilă cu garantarea depozitelor bancare (FDIC) și OCC, care supraveghează două treimi din sistemul bancar american, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Hidroelectrica vrea parc fotovoltaic de cel puțin 300 MW lângă râul Olt, pe amplasamentul lacului de acumulare al unui proiect datând din epoca Ceaușescu

Astfel, “având în vedere riscurile semnificative evidențiate de recentele eșecuri ale mai multor firme importante de criptomonede, agențiile continuă să adopte o abordare prudentă și atentă față de activitățile și expunerile actuale sau preconizate în materie de criptomonede la nivelul fiecărei organizații bancare”, au adăugat acestea.

Fed, FDIC și OCC consideră că este “important ca riscurile asociate cu industria criptoactivelor care nu pot fi atenuate sau controlate să nu migreze în sistemul bancar”.

Cu toate acestea, băncile au în continuare dreptul de a furniza clienților lor servicii legate de aceste active.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a făcut un apel puternic la mijlocul lunii noiembrie pentru o “supraveghere mai eficientă” a pieței criptomonedelor imediat după prăbușirea platformei de tranzacționare FTX. Mai mulți oficiali ai Fed au cerut, de asemenea, reglementarea acestui sector.

În plus, administrația Biden încă se gândește dacă să creeze sau nu o criptomonedă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on