SUA – Numărul americanilor care au solicitat indemnizații pentru șomaj a scăzut la minimul ultimelor 19 luni

Numărul americanilor care au solicitat indemnizații pentru șomaj a scăzut săptămâna trecută la minimul ultimelor 19 luni, iar lipsa de lucrători ar putea menține numărul angajărilor la un nivel moderat în octombrie, potrivit datelor oficiale, transmite Reuters.

”Piața muncii continuă să își revină din șocul provocat de virus”, a declarat Daniel Silver, economist la banca JPMorgan în New York, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Cererile inițiale de beneficii pentru șomaj au scăzut cu 6.000, la un nivel ajustat la sezon de 290.000, în săptămâna încheiată pe 16 octombrie, cel mai redus nivel atins după jumătatea lunii martie a anului 2020, când țara era la începutul pandemiei de Covid-19.

Este totodată a doua săptămână consecutivă când solicitările rămân sub nivelul de 300.000, angajatorii păstrând personalul din cauza lipsei acute de forță de muncă.

Analiștii anticipaseră un nivel de 300.000 de solicitări de indemnizații pentru șomaj.

CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Pandemia a perturbat dinamica pieței muncii, făcând ca un număr record de 10,4 milioane de posturi să nu fie ocupate la sfârșitul lunii august, chiar dacă 7,7 milioane de oameni erau oficial în șomaj în septembrie.

Situația este atribuită unei serii de factori, între care lipsa asistenței pentru copii, beneficiile generoase pentru șomaj finanțate de guvernul federal, pensionările anticipate și schimbările de carieră.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on