SUA – Piața muncii din SUA surprinde pozitiv. Acțiunile americane scad, deoarece datele ar putea încuraja politica monetară agresivă a Fed

Economia americană a creat în noiembrie 263.000 de locuri de muncă, peste așteptări, chiar dacă un val de disponibilizări în rândul companiilor din sectorul tehnologiei a fost în centrul atenției în perioada recentă. Rata șomajului a rămas stabilă, la 3,7%.

Analiștii chestionați de Dow Jones anticipau înființarea a 200.000 de joburi.

“Nu mi se pare că ne aflăm într-un declin, ci doar într-o consolidare, un fel de aplatizare. Este un fel de ‘Hei, Jon, încă mai avem nevoie să angajăm, dar poate că nu ne mai grăbim la fel de mult ca acum câteva luni. Poate că vom fi un pic mai pretențioși’”, a declarat Jon Guidi, directorul executiv al HealthCare Recruiters International.

Contractele futures scad după publicarea datelor privind piața muncii, cifrele îngrijorând investitorii care caută semnale că Rezerva Federală poate începe să încetinească creșterea dobânzilor.

Contractele futures legate de indicele Dow Jones Industrial Average au scăzut cu 415 puncte, sau 1,2%. Contractele futures S&P 500 și Nasdaq-100 au pierdut 1,5% și respectiv 2,3%.

 » Aflați mai multe informații aici.