Sunt suficienți bani de salarii, anunță Ministerul Finanțelor

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Ministerul Finanțelor a emis un comunicat în care precizează că sunt bani suficienți pentru salariile bugetarilor.

Ministerul Finanţelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar, se arată într-un comunicat al instituţiei, potrivit Agerpres.

Din motive obiective, în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum şi în sistemul de plăţi interbancare, înregistrându-se întârzieri parţiale la plată.

“Precizăm că 60% din obligaţiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operaţiunilor de transfer se vor realiza luni, 16 mai 2022. În toate cazurile este vorba de termene de plată scadente în zilele de 14 şi 15 mai a.c. Regretăm neajunsurile create şi le dăm asigurări tuturor celor afectaţi că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncţionalităţi tehnice să nu se mai repete”, spun reprezentanţii ministerului.

Analistul economic și redactor-șef la DC Business Elena Cristian: „BNR sacrifică un număr de români pentru a stopa inflația. ROBOR se va duce și mai sus”.

ROBOR la 3 luni a ajuns la 5,21%, cel mai mare din ultimii 9 ani. Analistul economic și redactor-șef la DC Business Elena Cristian a comentat acest subiect.

”Decizia BNR de a majora repetat dobânda de politică monetară, mă refer la decizia din acest an, că tot au fost luate astfel de decizii, se poate traduce cumva astfel. BNR a preferat să ”sacrifice” un număr mai mic de români pentru a ajuta un număr mai mare. O astfel de decizie se traduce prin stoparea inflației. Acum ce se va întâmpla mai departe, decizia va trebui să fie în curtea Guvernului, de aici lucrurile ar trebui să se discute cumva altfel.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on