Superstiții în noaptea de Anul Nou. Ce nu ar trebui să facem în prima zi din ianuarie, potrivit vechilor superstiții

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 22:20

139 citiri

Noaptea dintre trecerea anilor este încărcată de superstiții. Se spune că este bine să ne punem o dorință imediat după miezul nopții și, de asemenea, să fim atenți ce atingem. Important este și cine ne trece pragul în prima zi din noul an.

Obiectul pe care îl ținem în mână sau pe care punem mâna imediat după 12 noaptea va indica cel mai important plan al vieții în anul care urmează. Superstiția se referă și la persoane.

Astfel, dacă avem bani în mână, vom avea tot anul, iar dacă o ținem de mână pe persoana iubită, vom fi împreună și pe viitor. Dacă ținem un pahar în mână, va fi un an vesel, potrivit crestinortodox.ro

Cât despre dorința pusă la miezul nopții de Revelion, aceasta are toate șansele să se împlinească.

Crenguțele de vâsc nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, întrucât se spune că aduc noroc.

Este recomandat să nu aruncăm nimic din casă în prima zi din an, nici măcar gunoiul, și să nu spălăm. În plus, este bine să purtăm ceva nou pe 1 ianuarie, de preferat de culoarea roșie.

Pentru a ne merge bine la serviciu, este indicat să facem ceva, oricât de mic, care are legătură directă cu munca în prima zi din an.

Se spune că aduce noroc să mâncăm carne de porc sau linte. De asemenea, se recomandă să se lase o lampă sau o lumânare aprinsă pentru a urma un an luminos.

În dimineața zilei de 1 ianuarie este bine să punem bani de argint în apa în care se spală membrii familiei.

Ce aduce ghinion

E bine să nu intrăm în anul nou cu datorii,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on