Sute de pensionari au colocatari cu venituri de peste 10.000 de euro și nu vor primi cardurile de energie

​Peste 520 de pensionari cu venituri din pensie sub 2.000 de lei în evidențele Ministerului Muncii, deci posibili beneficiari ai cardurilor de energie, nu vor primi ajutorul de 1400 de lei la încălzire, deoarece informațiile din bazele de date ale ANAF și Evidența Populației din MAI arată că locuiesc cu alte persoane cu venituri medii nete de peste 10.000 de euro, a precizat miercuri Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.Poșta Română a început activitatea de imprimare și împlicuire a cardurilor de energie, dar autoritățile nu au încă situația exactă a beneficiarilor.

„Ar fi nefiresc să primescă ajutorul la încălzire”: Situația a sute de pensionari
Sunt 527 de cazuri în care persoane care apar ca beneficiari în evidențele Ministerului Muncii, cu venituri sub 2.000 de lei, locuiesc la aceeași adresă cu membri ai familiei sau cu alți colocatari care în bazele de date ale ANAF figurează cu venituri din tranzacții pe piața de capital sau tranzacții de acțiuni care duc venitul mediu net pe persoană pe familie la peste 10.000 de euro.

Ar fi nefiresc în astfel de cazuri să se corde ajutorul de 1.400 de lei, a spus miercuri ministrul Marcel Boloș, într-o conferință la Fabrica de Timbre.

Amintim că sprijinul de 1400 de lei (în două tranșe: februarie și septembrie 2023) se acordă per loc de consum, și în urma calcului venitului eligibil care trebuie să fie sub 2.000 de lei. Astfel că, în gospodăriile cu mai mulți locuitori, se adună veniturile tuturor colocatarilor și se împarte la numărul acestora, iar suma rezultată trebuie să fie mai mică de 2.000 de lei, inclusiv.
Autoritățile verifică acum listele cu beneficiari eligibili – circa 4 milioane de posibili beneficiari – din perspectiva veniturilor membrilor din fiecare gospodărie fiind interogate baze de date de la ministerul Muncii,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on