Tătuca, fiul risipitor și fericita Românie

Când țara e la ananghie, sar s-o scape salvatorii ei de unde nu te aștepți. Uneori se simte chemat tătuca să intre în acțiune, să-și scape fiii. La fel Iohannis, care pare însă rău supărat pe premierul său risipitor.

România e o țară fericită. De ce-o fi praf și pulbere? De ce spune și Cioloș că e ”un stat eșuat”, repetând vorba președintelui care l-a desemnat premier, știind bine că n-are nicio șansă să și fie?

România e o țară fericită, pentru că e plină de salvatori. Și plină de oameni politici care mai de care mai isteți și doldora de pretenții și de imaginație. Ce nu prea are? Politicieni filistini.

România duce mare lipsă de ipocriți, care să-și mintă cetățenii punându-și cenușă în cap după ce-au greșit rău. Nu are lideri care să recunoască, doar aparent smeriți, că au călcat strâmb, că s-au înșelat, că au luat decizii aberante, care au trimis în corzi țara și poporul la podea. Fiindcă toti au dreptate până la ceruri. Nici unul nu vede vreun motiv de căință. Nici unul n-a mâncat usturoi, niciunuia nu-i miroase gura. De criză vinovați sunt alții. În niciun caz președintele țării.

După ce a constatat, înainte de a pleca la Aachen, ca să-și ia în primire premiul Charlemagne, că statul român ”este unul eșuat”, fără să facă timp de două săptămâni nimic (necum să-și dea demisia spre a lăsa la butoane pe cineva care nu este de șapte ani la cârmă și n-a devenit președinte-jucător), Klaus Iohannis a ieșit subit marți seara cu o declarație. Una de un dramatism neîmblânzit.

Șeful statului a calificat situația României, referindu-se exclusiv la cea pandemică, drept ”o dramă naţională de proporţii teribile” și a cerut instituirea aproape instantanee a unor noi restricţii,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on