Taxiurile aeriene electrice ar putea schimba sectorul aviatic în următorul deceniu

O lume cu vehicule zburătoare, precum în sitcomul The Jetsons din anii 1960, ar putea fi mai aproape decât credeți, companiile din SUA, inclusiv mai multe startup-uri, dezvoltând taxiuri electrice aeriene care au ca scop să scoată mașinile de pe șosea și să mute traficul în aer, transmite CNBC, citat de News.ro. 

Companiile aeriene comerciale, în special, investesc în acest tip de tehnologie pentru a face călătoriile către și de la aeroport mai scurte și mai rapide pentru consumatori.

În octombrie, Delta Air Lines s-a alăturat listei companiilor aeriene care susțin startup-urile de tehnologie pentru vehicule electrice, cu o investiție de 60 de milioane de dolari în Joby Aviation, o companie care dezvoltă avioane electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL), destinate să funcționeze ca serviciu de taxi aerian.

În 2021, când Joby și-a anunțat planul de a-și lansa taxiurile aeriene asemănătoare Uber până în 2024, a generat critici din partea analiștilor din industrie cu privire la capacitatea de a se lansa până la acea dată.

Dar investiția Delta în Joby este un parteneriat de cinci ani pentru a opera eVTOL-uri exclusiv în rețeaua Delta.

United Airlines este, de asemenea, într-un parteneriat cu o startup cu sediul în Suedia, Heart Aerospace, pentru a avea avioane electrice care zboară pe rute regionale până în 2030, acesta adăugându-se altor două investiții eVTOL ale companiei aeriene.

Una este de 15 milioane de dolari cu Eve Air Mobility, pentru 200 de avioane, iar cealaltă de 10 milioane de dolari cu Archer Aviation, pentru 100 de eVTOL.

American Airlines a investit 25 de milioane de dolari în Vertical Aerospace, o companie cu sediul în Marea Britanie, cu o comandă pentru 50 de avioane.

Taxiurile aeriene ar putea ajunge pe piețe în anii 2030.

 » Aflați mai multe informații aici.