Televiziune – Guvernul britanic renunță la privatizarea postului Channel 4

scris astăzi, 12:19

Guvernul britanic a anunțat că renunță la proiectul său foarte criticat, anunțat în aprilie, de a privatiza postul de televiziune Channel 4, care are un rol important în creația audiovizuală din Regatul Unit, informează AFP.

Channel 4 este deținut de Guvern de la lansarea sa din 1982, însă își obține finanțarea din publicitate, fără să beneficieze de o redevență anuală, așa cum este cazul grupului BBC. Postul Channel 4 trebuie să își reinvestească profiturile în creație, iar soarta sa, aflată în discuție de mai multe luni, era urmărită cu mare interes în cercurile culturale britanice, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Hackerii au furat adresele de e-mail a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter

“Channel 4 reprezintă o reușită britanică și un stâlp al industriilor noastre creative aflate în plin avânt. După ce am examinat analiza de rentabilitate și ne-am consultat cu sectoarele vizate, am decis că postul Channel 4 nu trebuie să fie vândut”, a declarat joi ministrul britanic al Culturii, Michelle Donelan.

În aprilie 2022, predecesoarea ei din guvernul lui Boris Johnson, Nadine Dorris, își anunțase intenția de a privatiza acest post TV, explicând atunci că voia să îl ajute “să rivalizeze” cu giganții din industria streamingului.

Printre marile succese lansate de Channel 4 se află producții precum “The Great British Bake Off”, o emisiune gastronomică de mare succes în timpul lockdownurilor anti-COVID-19, alături de serialele “It’s a Sin” și “Derry Girls”, apreciate atât de criticii de specialitate, cât și de public.

Channel 4 a difuzat uneori programe inovatoare, ireverențioase și uneori polemice. În toamna trecută, o emisiune cerea spectatorilor să se pronunțe în legătură cu o eventuală distrugere a unor opere de artă aparținând unor autori “problematici”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on