Tesla a închis 2022 în prăbușire

scris astăzi, 19:42

Constructorul auto Tesla a închis 2022 cu o scădere a capitalizării, valoarea dată de prețul acțiunilor cotate pe bursă, de peste 700 miliarde dolari.

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproximativ 65% anul trecut, conform WSJ.

CITEȘTE ȘI LEGE Peste cel mult 3 luni, șoferii ar trebui să poată descărca online istoricul sancțiunilor de circulație

Directorul general al Tesla, Elon Musk le-a spus recent angajaților că nu ar trebui să fie ”deranjați de nebunia de pe bursă”, după ce acțiunile companiei au scăzut cu aproape 70% în acest an din cauza nervozității legate de diminuarea cererii de vehicule electrice și de timpul alocat de Musk platformei de socializare Twitter.

Într-un e-mail trimis personalului și văzut de Reuters, Musk a spus că crede că, pe termen lung, Tesla va fi cea mai valoroasă companie de pe pământ.

CITEȘTE ȘI TABEL Invitație chiar din partea statului pentru scumpiri masive la benzină și motorină încă din prima zi a anului viitor. Finanțele schimbă discret accizele dintr-o lege. Impact semnificativ asupra prețurilor

De asemenea, el le-a cerut angajaților să intensifice livrările de vehicule la sfârșitul acestui trimestru, după ce producătorul auto a oferit reduceri de prețuri pentru vehiculele sale în Statele Unite și China.

”Vă rog să faceți toată eforturile pentru următoarele câteva zile și să vă oferiți voluntari pentru a ajuta la livrări, dacă este posibil. Va face o diferență reală!” a spus el în e-mail.

Analiștii se așteaptă ca Tesla să livreze 442.452 de vehicule în trimestrul patru, conform datelor Refinitiv.

Scăderea vertiginoasă a prețului acțiunilor Tesla a afectat valoarea acțiunilor deținute de angajații producătorului de vehicule electrice.

Tesla a oferit compensații în acțiuni pentru majoritatea angajaților,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on