Tesla a redus prețurile cu până la 20%

Tesla a redus prețurile vehiculelor sale electrice la nivel global, cu până la 20%, extinzând un efort agresiv de reduceri și provocându-i pe rivalii săi, după ce a ratat estimat Wall Street referitoare la livrările din 2022, transmite Reuters.

Măsura marchează o inversare față de strategia producătorului auto din ultimii doi ani, când comenzile de vehicule noi au depășit oferta.

CEO-ul Elon Musk a avertizat anterior că perspectiva recesiunii și a ratelor dobânzilor mai mari înseamnă că Tesla ar putea reduce prețurile pentru a susține creșterea în detrimentul profitului.

CITEȘTE ȘI Autoturismele electrificate au depășit 20% din piața auto din România. Dieselul, declin la un minim istoric

Musk a recunoscut anul trecut că prețurile au devenit ”îngrozitor de ridicate” și ar putea afecta cererea.

Acțiunile Tesla au scăzut vineri cu 2,6%, după cel mai prost an al acțiunilor de la înființare, din cauza problemelor de livrare și a concurenței în creștere.

Tesla a redust prețurile în Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, în urma unei serii de reduceri săptămâna trecută în Asia, ceea ce analiștii au văzut ca o șansă clară pentru ambii rivali mai mici, care au pierdut numerar, și pentru producătorii de automobile tradiționali, care au intensificat în mod agresiv electrivicarea producției de vehicule.

”Concurența vine și ei răspund cu reduceri de preț”, a spus Thomas Hayes, președinte și membru director al Great Hill Capital.

Reducerile pot face ca mașinile electrice să fie accesibile persoanelor care anterior au fost scoase de pe piață.

Cumpărătorii din SUA și Franța ar putea profita atât de reducerile, cât și de creditele fiscale federale disponibile pentru anumite achiziții de vehicule electrice.

Reducerile de preț în SUA pentru cele mai vândute produse Tesla,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on