Tesla dezvoltă o nouă versiune a sedanului Model 3

Tesla dezvoltă o nouă versiune a automobilului Model 3, pentru reducerea costurilor de producție și creșterea atractivității, au declarat patru persoane care cunosc acest efort, transmite Reuters.

Unul dintre obiectivele automobilului reproiectat, cu numele de cod ”Highland”, este reducerea numărului de componente și a complexității din interiorul Modelului 3, concentrându-se în același timp pe caracteristicile pe care cumpărătorii Tesla le prețuiesc, inclusiv pe afișaj, potrivit surselor, care au cerut să nu fie numite deoarece schimbarea nu a fost anunțată, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI FOTO Testele GreenNCAP: Dacia Spring, cea mai eficientă mașină electrică din Europa

Reproiectarea Model 3 vine în momentul în care sedanul electric se confruntă cu o concurență sporită din partea modelelor unor producători precum BYD din China, Hyundai, din Coreea de Sud,  și a lansărilor viitoare ale altor mari producători de automobile.

Sedanul reproiectat alimentat cu baterii, care ar putea include, de asemenea, unele modificări ale performanței exterioare și ale grupului de propulsie ale Modelului 3, va intra în producție la fabrica Tesla din Shanghai și la uzina companiei din Fremont, California, au spus două dintre persoane.

Tesla Shanghai Gigafactory va pune în producție modelul 3 reproiectat în al treilea trimestru al anului 2023, au spus acestea.

Nu este clar când va începe producția la uzina de la Fremont sau ce economii de costuri ar realiza Tesla în urma reproiectării, în timp ce lucrează cu furnizorii.

Efortul evidențiază o abordare a dezvoltării vehiculelor inițiată de Tesla și copiată acum de alți producători de automobile, inclusiv Toyota Motor, care înlătură complexitatea – și costul – în producție.

Este, de asemenea, un exemplu de proiect cheie la Tesla, care a continuat, chiar dacă directorul general Elon Musk s-a concentrat asupra achiziției sale dificile a Twitter în ultimele luni,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on