Tesla – nou record de livrări

scris astăzi, 12:26

Producătorul de autovehicule electrice Tesla a anunțat că în 2022 a livrat peste 1,31 milioane mașini, cu 40% mai multe comparativ cu anul anterior, când a livrat 936.000 de unități, relatează agenția EFE.

Compania, fondată de Elon Musk, a bătut un nou record de livrări – cifra cea nai apropiată de cea a vânzărilor, pe care nu o divulgă – și în ultimul trimestru al anului, prin livrarea a peste 405.000 mașini, conform unui comunicat.

CITEȘTE ȘI Fenomenul Debrecen – Cum a atras un oraș din Ungaria investiții de peste 10 miliarde euro

Însă, livrările din această ultimă parte a anului au fost mai slabe față de estimările analiștilor, care preconizau un nivel între 409.000 și 433.000, potrivit firmei de consultanță FactSet.

În ultimul trimestru din 2022, Tesla s-a confruntat cu dificultăți de producție în China, din cauza valului de Covid 19, și, de asemenea, a aplicat reduceri de preț în această țară și în SUA, ca urmare a scăderii cererii, scrie Agerpres.

În comunicat, reprezentanții companiei menționează că anul a fost unul bun “în contextul problemelor importante legate de Covid și de lanțul de furnizare, pe parcursul anului”.

În datele publicate, Tesla combină livrarea de autovehicule din gama înaltă, Model S și X cu cele mai accesibile, precum Model Y și 3.

Afla mai multe despre
tesla
masini  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on