The New York Times | Artileria ucraineană, reparată în Polonia ⋆ Universul.net

Trupele ucrainene trag zilnic mii de obuze explozive asupra țintelor rusești, folosind tunuri de înaltă tehnologie, furnizate de Statele Unite și aliații săi. Dar acele arme se uzează după luni de utilizare excesivă. Sau sunt deteriorate, sau sunt distruse în luptă, iar zeci au fost scoase de pe câmpul de luptă pentru reparații, potrivit oficialilor americani și ucraineni. O treime din cele aproximativ 350 de obuziere de fabricație occidentală donate Kievului sunt scoase din luptă în orice moment, potrivit oficialilor americani din apărare și altor persoane familiarizate cu nevoile de apărare ale Ucrainei. Schimbarea țevii de obuzier, care poate avea 20 de picioare lungime (aproximativ 7 metri) și cântărește în jur de două tone, depășește capacitatea soldaților de pe teren și a devenit o prioritate pentru Comandamentul European al Pentagonului, care a înființat o instalație de reparații în Polonia, scrie The New York Times.

Piesele de artilerie fabricate în Occident le-au oferit soldaților ucraineni un colac de salvare, atunci când aceștia au început să rămână fără muniție pentru propriile obuziere din epoca sovietică. Mentenanța a devenit la fel de importantă pentru aliații Ucrainei ca și furnizarea de muniție suficientă.

Efortul de reparare a armelor ucrainene în Polonia, care nu a fost menționat până în prezent, a început în ultimele luni, scrie sursa citată. Starea armelor Ucrainei este o chestiune stringentă în rândul oficialilor militari americani (…).

„Cu fiecare capacitate de luptă pe care o oferim Ucrainei și a celor pe care aliații și partenerii noștri le oferă, lucrăm și pentru a ne asigura că ucrainenii au pachetele potrivite de întreținere, pentru a sprijini aceste capacități de luptă, în timp util”, a declarat Lt. Cmdr. Daniel Day, purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA.

Atât Rusia,

 » Aflați mai multe informații aici.