The Washington Post | Iranul va ajuta Rusia să-şi construiască drone pentru războiul din Ucraina ⋆ Universul.net

Moscova a încheiat recent un acord secret cu Teheranul pentru a începe să fabrice drone pe teritoriul rusesc, pentru a le folosi apoi în războiul din Ucraina, au aflat serviciile de spionaj americane şi occidentale, scrie „The Washington Post”, citat de News.ro.

Oficialii ruşi şi iranieni au finalizat acordul în timpul unei întâlniri care a avut loc în Iran la începutul acestei luni, iar cele două ţări se mişcă acum rapid pentru a transfera schiţele şi componentele-cheie care ar permite începerea producţiei în câteva luni, au declarat pentru cotidianul american trei oficiali care au avut acces la informaţii.

O echipă de negociatori din industria de apărare rusă a mers la Teheran pentru a pune la punct logistica, potrivit oficialilor de securitate din două ţări care au monitorizat evenimentele. O delegaţie separată condusă de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, s-a deplasat apoi în capitala iraniană la 9 noiembrie, pentru a discuta, printre altele, despre sancţiunile economice şi alte „interferenţe occidentale” în afacerile guvernelor lor, potrivit presei de stat ruse şi iraniene.

„Se trece rapid de la luarea deciziilor la implementare. Se mişcă rapid şi cu mult avânt”, a declarat unul dintre oficialii cu care a discutat „The Washington Post”.

Acordul, dacă se va realiza pe deplin, ar reprezenta o consolidare a alianţei ruso-iraniene, după ce Teheranul a oferit deja un sprijin crucial pentru campania militară şubrezită a Moscovei în Ucraina, au declarat oficialii.

RUSIA  A FOLOSIT ÎN UCRAINA PESTE 400 DE DRONE IRANIENE

După ce a fost nevoită să abandoneze teritoriul ucrainean pe care forţele sale îl capturaseră la începutul războiului, Moscova a trecut la o strategie de atacuri aeriene necruţătoare asupra oraşelor ucrainene, folosind o combinaţie de rachete de croazieră şi drone kamikaze pentru a întrerupe electricitatea şi apa curentă pentru milioane de oameni.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on