Timișoara – Criză majoră. Orașul, inclusiv spitale, fără căldură și apă caldă. Anunțul lui Dominic Fritz VIDEO

Municipiul Timișoara, inclusiv spitalele, rămâne fără căldură și apă caldă, după ce E.ON a oprit furnizarea gazului către societatea de termoficare Coltrem, intrată oficial marți în insolvență, din cauza datoriilor, a anunțat primarul Dominic Fritz.

“Compania Delgaz a oprit distribuția gazului către CET Centru și compania E.ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. (…) Asta înseamnă că momentan Colterm nu are o companie care să să furnizeze gaze naturale, într-un context de criză de gaze la nivel european. Majoritatea companiilor ne spun că nu au cantitățile necesare pentru a furniza constant. Sunt câteva companii care au spus că pot să furnizeze prin sistem de plată în avans și ei la rândul lor încearcă să cumpere gazul pe care îl găsesc pe piață și să ni-l furnizeze nouă. Dar la prețurile actuale, de câteva milioane de lei pe zi, nu avem cum să dăm aceste sume și să semnăm contractul. Asta înseamnă că în Timisoara în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, mai rău, spitalele vor rămâne fara căldură și apă caldă. Situatia este, din fericire, mai buna la Spitalul Victor Babes, care are o centrala proprie, la fel și la Maternitatea Odobescu, care are o centrală care se va porni. (…) Fac un apel către toți furnizorii de gaz din România să ne ajute”, a afirmat Dominic Fritz, potrivit Hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

El a spus că se încearcă negocierea unei cantități mult mai mici de gaz și funcționarea pe cărbune, fiind solicitat cărbune din Rezerva de stat, însă acest lucru poate fi făcut doar prin ordonanță de urgență, pe care guvernul interimar nu o poate da, neavând puteri depline.

“Știu că este o veste devastatoare pentru mulți timișoreni,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on