Tipuri de asigurări și percepția românilor. Siminică (ISF): Avem un grad redus de conștientizare a importanței lor. Produsul de asigurare este o investiție menită să acopere niște riscuri

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Marian Siminică, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare, a vorbit despre asigurările obligatorii și facultative și despre dorința românilor de a-și cumpăra astfel de asigurări.

Marian Siminică, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare, a fost prezent la dezbaterea „Asigurarea, centura de siguranță în transporturi“, unde a  vorbit despre tipurile de asigurări și un studiu realizat la nivelul ISF care reflectă educația românilor cu privire la asigurări:

„Eu, prin prisma activității pe care o desfășor la nivelul Institutului de Studii Financiare, o să insist asupra nevoii de informare corectă a tuturor consumatorilor de servicii financiare și mai ales atunci când e vorba de achiziționarea unei polițe de asigurări, pentru că zona de reglementare nu e zona noastră de provocări, ci noi ne ocupăm de zona de formare, certificare profesională, dar și cercetări în acest domeniu. Am derulat un studiu de cercetare anul acesta și am semnalat o serie de aspecte.

Contractarea unei polițe de asigurări, aparent este o decizie simplă, am nevoie să asigur un risc, fie că e nevoie de o asigurare obligatorie sau una facultativă, merg la un broker de asigurare sau la o companie de asigurări și îmi aleg de acolo produsul. Pare simplu, însă, în același timp, necesită o serie de analize, pentru că e vorba de impactul asupra bugetului personal. În momentul în care contractez polița de asigurări, trebuie să plătesc pentru ea și reținerea, mai ales când vine vorba de asigurările facultative, e legată de costul unei astfel de polițe.

După aceea trebuie să avem în vedere și impactul potențial viitor, dacă vor fi niște riscuri acoperite, dacă va fi nevoie de acea poliță, pentru că acel impact poate să fie uneori devastator. Dacă ne gândim la o poliță de tip CASCO pentru un autoturism,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on