Toyota își va reduce în noiembrie producția mondială cu 15%, din cauza lipsei de chip-uri

scris ieri, 23:36

Compania auto Toyota a anunțat o reducere de circa 15% (cu 150.000 autovehicule) a producției în noiembrie din cauza penuriei mondiale de chip-uri și a riscurilor pe care le ridică problemele energetice în China, relatează agenția EFE.

Compania își va diminua producția în Japonia cu 50.000 de unități, iar producția internațională va scădea cu circa 100.000 de unități, fiind estimat astfel un volum pentru această lună de 850.000 – 900.000 de autovehicule, conform unui comunicat al Toyota, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Această reducere a producției vine după cea din perioada septembrie-octombrie, de 40%, cauzată de impactului asupra operațiunilor Toyota al creșterii îmbolnăvirilor cu Covid-19 în sud-estul Asiei, care a provocat probleme în lanțul de aprovizionare cu componente.

Producția Toyota în noiembrie 2020 a fost de circa 830.000 de unități și în septembrie 2021 de 500.000 – 600.000, la fel ca și estimările pentru luna în curs, potrivit cifrelor furnizate de companie.

“Producția reală s-a situat sub nivelurile estimate începând din august”, au subliniat reprezentanții Toyota, compania recurgând de atunci la reajustări ale producției, ca urmare a faptului că Japonia și alte țări din regiune au atins noi vârfuri de cazuri de îmbolnăviri.

CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Producătorul auto a menționat lipsa de semiconductori drept factor principal pentru această nouă reducere și surse din companie au declarat pentru cotidianul nipon Nikkei că problemele energetice din China implică noi riscuri în privința aprovizionării cu componente.

“Deoarece ne așteptăm ca lipsa de semiconductori să continue pe termen lung, vom lua în considerare utilizarea de înlocuitori,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on