Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din România. Poliția recomandă șoferilor să circule cu prudență

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 19:02

207 citiri

Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor duminică seara, 11 decembrie, să circule cu viteză redusă, din cauza carosabilului umed. Traficul pe mai multe drumuri naţionale şi autostrăzi se desfăşoară în condiţii de ploaie, cu rafale de vânt.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului. În multe zone din ţară, sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care traficul se desfăşoară în condiţii de ploaie, cu rafale de vânt, împrejurări în care poliţiştii rutieri recomandă creşterea distanţei de siguranţă între vehicule, asigurarea corespunzătoare înaintea schimbării benzii sau a direcţiei şi evitarea staţionării în apropierea copacilor.

Pentru evitarea implicării în accidente, pe timpul nopţii şi la orele dimineţii, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi pe poduri, acolo unde carosabilul poate deveni alunecos din cauza diferenţelor de temperatură, mai indică sursa citată.

Citește și:

Senatorul PSD Maricel Popa îl critică pe liberalul Costel Alexe, după ce drumarii asfaltau duminică, pe timp de ploaie, o porţiune de 2,8 km din drumul judeţean care face legătura dintre…

Controversatul vot împotriva aderării României la spațiul Schengen a bulversat clasa politică europeană. Cei mai mulți s-au poziționat în favoarea noastră imediat după ce cancelarul…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on