Trei foști membri ai Consiliului de Supraveghere și un fost președinte al Directoratului operatorului sistemului energetic național, Transelectrica, companie de stat controlată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), numiți în funcții în toamna anului 2020, când la putere era Guvernul Orban, au reclamat societatea la Centrul de Arbitraj de la Viena cerând compensații financiare pentru că ar fi fost revocați fără justă cauză în vara lui 2021, în mandatul Cabinetului Cîțu, iar unul dintre ei a obținut deja hotărâre arbitrală favorabilă definitivă.
În schimb, Transelectrica spune că, dimpotrivă, numirile reclamanților ar fi fost ilegale și a solicitat în justiția românească anularea retroactivă a acestora, astfel încât foștii șefi să piardă dreptul de a solicita despăgubiri pentru demiterile din funcții.
CITEȘTE ȘI VIDEO VIRAL Școală cu uși în loc de obloane la ferestre. Bani prin PNDL. „Dorel lovește din nou.”
″(…) în ceea ce privește cererea de arbitraj ARB-5680 a domnului…, fost membru al Consiliului de Supraveghere revocat prin Hotărârea AGA nr. 4/2021, Centrul de Arbitraj de la Viena s-a pronunțat la data de 30.12.2022 prin Hotărâre arbitrală conform căreia a admis cererea formulată de reclamant și a obligat Compania la plata sumei de 792.132 lei (principal) reprezentând compensații în baza contractului de mandat încheiat în aplicarea Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor nr. 9/28.09.2020, sumă brută la care se adaugă accesorii și cheltuieli de judecată. Hotărârea arbitrală este definitivă și obligatorie″, a transmis Transelectrica.
Potrivit sursei citate, compania a mai fost reclamată la Centrul de Arbitraj de la Viena de alți doi foști membri ai Consiliului de Supraveghere (cu pretenții de 882.324 lei, respectiv 792.132 lei), precum și de un fost președinte al Directoratului Transelectrica, care a formulat pretenții de 559.164 lei.
CITEȘTE ȘI Clariant confirmă o depreciere puternică a fabricii din România,
» Aflați mai multe informații aici.