Transfăgărășan – Data de închidere a circulației, amânată

scris astăzi, 18:33

Circulația pe Transfăgărășan nu se va închide pe 20 octombrie având în vedere condițiile meteorologice favorabile din prezent, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulației pe Transfăgărășan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condițiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C prevede închiderea circulației pe Transfăgărășan, începând cu data de 20 octombrie”, informează CNAIR.

CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră pe DN 7C (Transfăgărășan, n.r.) și DN 67C (Transalpina, n.r.) în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane, scrie Agerpres.

În perioada de iarnă, când condițiile meteorologice nu permit circulația rutieră în condiții de siguranță, aceasta este interzisă pe DN 7C – “Transfăgărășan” între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Pe de altă parte, Comisia întrunită pentru analiza viabilității circulației pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800), a decis menținerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.

CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

“Menționăm că măsura închiderii circulației rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, se mai arată în comunicatul citat. 

Afla mai multe despre
transfăgărășan
circulatie  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on