Trenuri – Transportul feroviar de pasageri, în creștere

scris astăzi, 16:19

Transportul feroviar de pasageri a înregistrat în primele nouă luni din 2021 o creștere de 7% la numărul de pasageri transportați și cu 13,7% în ceea ce privește parcursul acestora, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Transportul aerian a înregistrat cea mai însemnată creștere dintre modurile de transport, în ceea ce privește numărul de pasageri, cu 30,8% față de aceeași perioadă din 2020, fiind transportați 7,992 milioane pasageri, din care 87,3% în curse internaționale, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Dacia lansează Jogger în Suedia, țara mărcii Volvo. Ce spun suedezii: „Mai bine iei una second-hand”. „Este o mașină nouă, totuși”

Transportul rutier de pasageri a înregistrat, în perioada menționată o scădere cu 6,4% în ceea ce privește numărul de pasageri transportați, comparativ cu perioada similară din 2020, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 6,1%.

În ceea ce privește transportul pe căi navigabile interioare, ambii indicatori au înregistrat creșteri față de primele nouă luni ale anului trecut, cu 11% la numărul de pasageri transportați și cu 12,1% la parcursul acestora.

În transportul maritim nu au fost înregistrați pasageri în perioada studiată.

Potrivit INS, în perioada ianuarie-septembrie 2021, transportul rutier de pasageri a deținut cea mai mare pondere în total (79,9%), fiind urmat de transportul feroviar (16,8%). În transport internațional de pasageri au fost înregistrați 7,689 milioane pasageri, respectiv 3,1% din total, dintre care 90,8% în transport aerian.

Distanța medie de transport a unui pasager a fost superioară perioadei 1 ianuarie-30 septembrie 2020 pentru toate modurile de transport, înregistrând o creștere cu 13,4% în transportul rutier, cu 6,4% în transportul feroviar și cu 1% în transportul pe căi navigabile interioare.

Afla mai multe despre
transport feroviar
ins  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on