Trotinete – Parisul începe să se ocupe de trotinetele electrice

scris ieri, 23:30

O „reglementare” îmbunătățită mai degrabă decât o interdicție: guvernul francez a anunțat marți că lucrează la măsuri în vederea unei mai bune încadrări a utilizării trotinetelor electrice, din ce în ce mai populare, însă periculoase, transmite AFP.

Ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune, a declarat că este în favoarea unui „plan de reglementare” a trotinetelor electrice la nivel național, cu mai multe controale și „măsuri de precauție”, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grupul turc Arcelik semnează cu gigantul american Whirlpool inclusiv pentru fabrica Arctic din România

Interdicțiile sunt „soluții simpliste”, a declarat ministrul la canalul France 2 răspunzând la o întrebare referitoare la inițiativa primarului socialist al Parisului Anne Hidalgo, care intenționează să organizeze la 2 aprilie un referendum referitor la interzicerea trotinetelor electrice oferite spre închiriere în capitală – o măsură agreată de edil.

Hidalgo a adăugat că utilizarea privată a trotinetelor electrice nu ar trebui să fie restricționată.

Un decret din octombrie 2019 reglementează deja utilizarea trotinetelor electrice.

Acesta prevede în special o vârstă minimă de 12 ani pentru conducerea acestor vehicule, limitează viteza maximă la 25 km/h, interzice circulația pe trotuare (cu unele excepții locale), interzice utilizarea unei trotinete de mai multe persoane simultan și prevede echiparea obligatorie cu lumini de poziție în față și în spate, cu catadioptri, sistem de frânare și dispozitiv de avertizare sonoră.

Circulația trotinetelor pe trotuare fusese interzisă în Franța încă din mai 2019, cu câteva luni înainte de adoptarea pachetului mai larg de stricții.

Guvernul francez vede trotinetele electrice „o soluție” în marile orașe

Ca și în cazul altor vehicule, sunt interzise efectuarea de apeluri telefonice sau purtarea căștilor audio în timpul deplasării cu trotineta electrică.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on